top of page

Antimikrobna folija za zaštitu površina

Armadillo antimikrobna PVC folija sadrži nanočestice bakra i srebra koji oslobađajući jone uništavaju mikrobe. Folija eliminiše do 99% uobičajenih virusnih i bakterijskih agenasa. Dok drugi antimikrobni filmovi na tržištu sadrže samo jedan metal - bakar ili srebro, naša folija sadrži kombinaciju pomenutih metala u cilju maksimalne efikasnosti.

Poznat po svojim izvanrednim antimikrobnim svojstvima, dokazano je da srebro ubija mikrobe u roku od 2h. Velike količine srebra, međutim, mogu biti štetne po ljudski organizam, a njegova efikasnost se može smanjiti u

sredinama sa niskim procentom vlage. 

Usled prethodno navedenog smo u našu foliju uvrstili i bakar. Istraživanja su pokazala da bakarni film eliminiše mikrobe u vremenskom periodu od oko 4h. Za razliku od srebra, antimikrobna svojstva bakra ostaju stabilna bez obzira na okruženje.

Dakle, srebro ili bakar? Mi smo izabrali oba, čime se naša folija odlikuje neuporedivom praktičnošću i većim stepenom zaštite. 

Antimikrobna PVC folija je izuzetno fleksibilna, što omogućava primenu na gotovo svim vrstama ravnih i blago zakrivljenih  površina, kao i na različitim materijalima (metal, drvo, plastika). Zaštitnu foliju je moguće izraditi po traženoj dimenziji na zahtev kupca. Ugradnju vršimo na teritoriji Republike Srbije.

Karakteristike:

  • Idealno rešenje za zaštitu visokofrekventnih površina (pult, sto, šalter,...)

  • Kombinuje prednosti srebra i bakra u borbi protiv mikroba

  • Nanočestice srebra i bakra sprečavaju razmnožavanje mikroba na različitim površinama

  • Kanali za propuštanje vazduha omogućavaju jednostavnu instalaciju bez vazdušnih džepova

  • PVC materijal olakšava oblikovanje uz minimalan unos toplote

  • Visoka otpornost na mehanička i hemijska oštećenja

  • Mat površina

bottom of page